Værd at vide om trapper
Hvad koster en indvendig trappe?
Prisen på din nye trætrappe afhænger af en masse forskellige faktorer. Din trappe kan nemlig sammensættes præcis som ønsket, og det er dine valg der definerer din trappes pris. Modtager du et tilbud, som du synes er for dyrt, vil der næsten altid være mulighed for tilrettelser, som kan gøre din trappe billigere; herunder fx træsort og gelændervalg. En standard trappe starter ved valget af enten en ligeløbstrappe, kvartsvingstrappe eller halvsvingstrappe, hvor alt er i fyrretræ og uden gelænder. Herfra er der mulighed for at tilvælge gelænder, anden træsort samt diverse tilvalg. Uanset valg af trappetype bliver alle trapper produceret efter dine mål – der findes ingen standardmål.
Kan jeg selv sammensætte mit gelænder?
Du kan frit sammensætte dit trappegelænder som ønsket; balustre, håndlisteprofil og stolpetype. I vores mange gallerier kan du finde inspiration til sammensætningen af dit trappegelænder. Alle vores gelændere kan også benyttes som vandret gelænder på fx 1. salen til afluk omkring dit trappehul.
Hvad er balustre?
Balustre er den del af gelænderet der forbinder vangen og håndlisten. Balustrene vil oftest stå lodrette, men kan også ligge vandrette. Du kan se vores forskellige typer balustre her. Balustrene fås bl.a. i enkle design, som drejede og som stålbalustre. Du kan frit sammensætte dit valg af balustre med den ønskede håndlisteprofil og ønskede stolpetype (med få undtagelser).
Hvordan får jeg et tilbud på en trappe?
Hvis du ønsker et tilbud på en trappe, er der flere måder, hvorpå det kan foregå. Du kan enten benytte dig af vores tilbudsformular på hjemmesiden, se den her, hvor du kan udfylde dine valg, hvorefter vi fremsender et tilbud. Hvis du er usikker på udfyldelsen, kan du nøjedes med at udfylde den øverste del af formularen med kontaktinfo, hvorefter vi vil ringe dig op og modtage dine ønsker pr. telefon. Alternativt kan du give os et kald pr. telefon 97 94 57 11 eller sende os en mail med dine ønsker til info@bv-trappen.dk. Har vi nogle spørgsmål til fremsendte, vil vi kontakte dig.
Hvilke trapperegler findes der?
I en-families-huse / interne boliger findes der ingen gældende regler i bygningsreglementet, så du kan altså få din trappe præcis som ønsket, og som forholdene tillader det. Dansk Trappe Kontrol har udarbejdet nogle anbefalinger, som kan sikre dig en god trappe. Disse anbefalinger kan du finde på deres hjemmeside her. Du skal nemlig være opmærksom på, at nogle valg kan give en K3 i tilstandsrapporten i forbindelse med salg af boligen. I forbindelse med trapper placeret offentlige steder / ved fælles adgangsveje gælder der nogle regler, som kan oplyses af bygningsmyndigheden i den pågældende kommune.
Hvornår er en trappe god at gå på?
Det er udelukkende forholdene der afgør, om du opnår en god trappe at gå på. Altså hvor stort et trappehul du har / kan opnå. Nogle gange vil dit trappehul og dermed frihøjden begrænse, hvor god en trappe du kan opnå. Hvis du oplyser os dine hulmål, tykkelse på etageadskillelsen samt dit mål fra gulv nedre plan til gulv øvre plan, kan vi hjælpe dig med at beregne hvor god en trappe du kan opnå. Se her hvordan du tager disse mål. Når vi modtager målene, kan vi beregne din trappes grund og stigning, og det er netop disse to faktorer der afgør hvor god en trappe du vil opnå. Trappens grund er den trædeflade du har at gå på, når du går ned af trappen, mens trappens stigning er højden du løfter benet fra ene trin til andet.
Hvordan måler jeg min trappe? Kommer I ud og måler op?
Vi har lavet en guide til, hvordan du kan måle op til din nye trappe – se den her. Hvis du er usikker på målene og har brug for hjælp, er du velkommen til at ringe til os på telefon 97945711. Tager du nogle løselige mål, kan vi sagtens beregne et tilbud til en start. Ønsker du ikke at stå med ansvaret for opmålingen til din nye trappe, kommer vi gerne forbi ved ordre og klarer måltagningen. Det kræver, at der er helt klar til at blive målt op når vi kommer forbi; færdig trappehul inkl. inddækninger, omkringværende vægge er færdige samt gulve på begge etager er lagt. Hvis ikke, står i selv inde for at konstruere alle omkringværende forhold nøjagtig efter de tegninger vi får lavet. Det samme gør sig gældende, hvis du har brug for hjælp til størrelsen på dit trappehul.
Hvilken trappetype passer bedst i mit hjem?
Det er dine forhold der bestemmer, hvilken trappetype der passer bedst til dit hjem. Altså hvor stort dit trappehul er, placeringen af vægge mm. Du er velkommen til at sende os billeder samt mål af dit trappehul, hvorefter vi kan hjælpe med den ideelle trappetype. Hvis ikke du har lavet et trappehul endnu, kan vi også hjælpe dig med at definere hvor stort et trappehul, som de pågældende trappetyper kræver.